Ce absolvent nu și-a propus oare să obțină notă maximă la examenul de licență ? Și oare ce student nu își dorește să lucreze cât mai puțin la lucrarea de licență, iar această să fie una perfectă, exact pe gustul cadrului didactic îndrumător ?

Ce te faci însă când temă aleasă de profesor este una deloc simplă ? Sau când bibliografia impusă este una destul de stufoasă, pentru parcurgerea acestea fiind necesare numeroase drumuri la bibliotecă ori accesări multiple pe internet ?

Cum reușești oare să demarezi și ulterior să finalizezi studiul de caz aferent lucrării de licență, mai ales dacă profesorul tău coordonator nu pare deloc dispus să îți stea la dispoziție ori de câte ori crezi tu că ar fi cazul ?

Cine oare poate să te învețe cum să redactezi corect introducerea în lucrarea de licență, să elaborezi motivația alegerii temei acesteia ori să scrii concluziile cele mai pertinente la care ai ajuns ?

Te-ai gândit la cuprinsul lucrării de licență ? Ai o structură a acesteia ? Știi câte capitole ar fi suficiențe pentru că lucrarea de diplomă să fie considerată una corectă de către comisia de evaluare ? Dar oare titlurile la care te-ai gândit pentru aceste capitole sunt ele corect alese ?

Iată doar câteva dintre întrebările la care cu siguranță, deseori, mulți sunt studenții care, pe parcursul ultimelor săptămâni de studiu, caută răspunsuri !

Orice absolvent visează să se prezinte în față comisiei de evaluare cu o lucrare de licență cât mai bună, realizată corect și care este redactată la nivelul academic impus.

Din păcate, nu de puține ori lipsă experienței își spune cuvântul, și în ciudă tuturor eforturilor depuse, mulți sunt studenții care constată că redactarea unei lucrări de licență corecte nu reprezintă un obiectiv tocmai facil de realizat.

Pentru a evită o posibilă notare slabă la examen ori chiar a respingerii lucrării de licență (din diverse motive), este ideal să va gândiți și pregătiți din timp lucrarea de diplomă !

Este ideal sa va ganditi si pregatiti din timp lucrarea de licenta