Lucrări de licență, proiecte de diploma, lucrări de doctorat, disertații master, lucrări de grad, referate ori lucrări de diplomă diverse – se găsesc de vânzare, la prețuri variabile, pe sute de pagini web. Este de ajuns o simplă căutare în mediul online și vei vedea cât de vastă este ofertă în domeniul lucrărilor de absolvire. Dar oare care este calitatea acestora ?

Structură lucrărilor de diplomă aflate pe internet respectă oare cerințele impuse de cadrul didactic coordonator ? Se se impun modificări mai mici sau mai mari?

Bibliografia impusă pentru lucrarea de licenta coincide ori se regăsește parțial în bibliografia lucrării de pe internet ?

Studiul de caz conținut în lucrarea de diplomă din mediul online se va ridica la nivelul pretențiilor membrilor comisiei de evaluare ?

Dar conținutul lucrării de licenta ? Este el unul original 100 % sau natură acestuia este una îndoielnică ? Cine va garantează că, în ciudă asigurărilor pe care le găsiți postate pe aproape toate site-urile, la o simplă verificare lucrarea de diplomă cumpărată pe de net nu va fi descoperită pozitiv la testul anti-plagiat ?

Sunteți pregătiți să suportați toate consecințele aferente acuzației de plagiat ? Cunoașteți sancțiunile impuse de mediul academic românesc, în cazul plagiatului ?

Poate mulți își spun că vor verifică personal lucrarea de diplomă înainte de a o predă. Nimic mai ușor, mai ales că în mediul online există în acest moment numeroase programe ce va pot ajută să identificați cu ușurință existența plagiatului într-o lucrare de diplomă.

Multe dintre ele sunt destul de scumpe, dar există și variante accesibile oricui. Dar, ce va faceți dacă descoperiți că ați plătit pentru o lucrare de diplomă originală și ați primit una plagiata ?

Care este probabilitatea să va puteți recupera banii aruncați pe un text ‘copy-paste’ ? Sau, în cel mai fericit caz, ce garanție aveți că cel care v-a livrat lucrarea de diplomă va avea capacitatea și disponibilitatea de a o modifică, în timpul scurt rămas și fără a va percepe nici un ban în plus ?

Sunteti pregatiti sa suportati toate consecintele aferente acuzatiei de plagiat?