de Părintele Guido Sarducci

Cred că educația, nu contează unde mergi la școală, Romania, America, Italia, America, Brazilia, Rusia, toate sunt la fel – este toată această memorare și nu contează cum mult timp îți poți aminti orice pentru a-l putea întoarce la teste.

Am această idee pentru o școală pe care aș vrea să o încep, ceva numit Universitatea Cinci Minute. Ideea este că, în cinci minute, veți afla ce își amintește absolventul mediu la cinci ani după ce a ieșit din școală.

Ar costa cam douăzeci de dolari. S-ar putea să pară o mulțime de bani, douăzeci de dolari doar pentru cinci minute, dar asta pentru cursuri de școlarizare, închiriere de șepci și halate, imagine de absolvire, gustări, orice. Totul inclus.

Știi, ca la facultate trebuie să iei o limbă străină. Ei bine, la Universitatea Five Minute puteți alege, orice limbă doriți o puteți lua. Spuneți dacă doriți să luați limba spaniolă, ceea ce vă învăț eu este „¿Como está usted?” asta înseamnă „ce mai faci”, iar răspunsul este „muy bien” înseamnă „foarte bine”. Și credeți-mă, dacă ați urmat doi ani de facultate spaniolă, la cinci ani după ce ați ieșit din școală „¿Como está usted?” și „muy bien” despre tot ce îți vei aminti.

Deci, în școala mea, asta e tot ce înveți. Vedeți, nu trebuie să vă pierdeți timpul cu conjugări și vocabular, cu toate aceste junk. O să uiți oricum, care este diferența.

Economie? „Cerere și ofertă.” Asta e. Afacerea este „cumpărați ceva și îl vindeți pentru mai mult”. Teologie, voi avea o secție de teologie, știi, din moment ce sunt preot și ceea ce trebuie să înveți în teologie este răspunsul la întrebarea „Unde este Dumnezeu?”, Iar răspunsul este „Dumnezeu este pretutindeni.” De ce? – Pentru că te place. Aceasta este o combinație a filozofiei Disney și romano-catolice. Este perfect pentru sfârșitul anilor ’70 sau începutul anilor ’80 pe care îl cunoașteți, este perfect.

Ei bine, după ce cursurile s-au încheiat, atunci este timpul pentru o mică vacanță de Paște. Nu ai timp să mergi la Fort Lauderdale, durează doar douăzeci de secunde. Dar ceea ce voi face pentru tine, îmi place să aprind lampa de soare pe care o știi, să-ți dau un pahar de suc de portocale, asta e pentru partea de gustări, suc de portocale, iar după vacanță este timpul pentru examenele finale. Vă spun: „¿Como está usted?” tu spui „muy bien”, „Unde este Dumnezeu?” „Dumnezeu este pretutindeni”, Economie, „cerere și ofertă”, apoi îți pui un capac și o halat, îmi scot camera Polaroid, știi, îți fac o mică imagine flash pentru tine, îți dau imaginea, tu dă-mi douăzeci de dolari, îți dau o diplomă și ești absolvent de facultate, gata de plecare.

Nu sunt sigur, dar sunt destul de sigur, chiar lângă ușa universității de cinci minute, aș putea deschide o mică facultate de drept. Mai ai un minut?

5 minute de educatie – Universitatea Cinci Minute