Titlul și rezumatul sunt elemente critice pentru lucrarea dvs. Ele vor fi folosite de cititori pentru a decide dacă să citească sau nu restul lucrării; și, chiar înainte de publicare, acestea vor fi folosite de redactorii jurnalului pentru a decide dacă lucrarea dvs. trebuie trimisă sau nu pentru evaluarea colegială și de către colegii să decidă dacă vor să vă examineze lucrarea.

Iată câteva sfaturi rapide pentru a vă ajuta să scrieți un titlu bun și descriptiv pentru lucrarea dvs.:

1. Luați în considerare jurnalul.

Înainte de a vă scrie titlul, citiți notele pentru colaboratori pentru jurnalul dvs. țintă pentru a fi siguri că urmați recomandările acestora și că articolul dvs. este relevant pentru obiectivele și sfera jurnalului.

2. Uitați-vă la exemple de lucrări publicate în jurnalele dvs. țintă pentru a vă ajuta să luați în considerare formatul, lungimea și tipul de cuvinte cheie utilizate.

Uitați-vă și la lista de referințe și la articolele pe care le-ați căutat atunci când efectuați cercetarea.

3. Fii specific și descriptiv.

Gândiți-vă la care este cel mai important aspect al lucrării dvs. – la ce vă ajută să demonstrați sau să înțelegeți în domeniul dvs.? Concentrați-vă asupra impactului său  .

Nu utilizați abrevieri decât dacă sunt foarte frecvente în contexte multidisciplinare (cum ar fi OMS, SIDA): cititorii le-ar putea înțelege sau interpreta greșit, chiar dacă știu disciplina.

Scrieți denumirile chimice sau denumirile bolilor, denumirile microbiene etc. în întregime, mai degrabă decât folosind formule sau abrevieri (cu excepția cazului în jurnalul ales de dvs. specifică în mod specific politici diferite).

Includeți o descriere scurtă și specifică a grupului de studiu, a organismului sau a populației

Ce este nou sau important la studiul tău? Concentrați-vă asupra rezultatelor și concluziilor și a ceea ce arată, dar nu exagerați cu excepția cazului în care vă puteți susține cu încredere declarațiile cu dovezi.

Folosiți cuvinte precum „reduce” sau „accelerează” mai degrabă decât „afectează” – adică fiți descriptiv cu privire la natura efectului pe care îl afișați.

Evitați să folosiți umor sau hiperbolă, deoarece acestea pot prezenta părtinire sau pot fi interpretate greșit.

Evitați să puneți întrebări în titluri, cu excepția cazului în care un anumit concept este pus la îndoială.

Evitați utilizarea cifrelor romane, deoarece acestea pot fi interpretate greșit (de exemplu, Factorul 3 vs Factorul III)

Alegerea unui titlu pentru lucrarea dvs. de cercetare academică