Ce ar trebui luat în considerare în ceea ce privește limbajul (scrierea științifică)?
La nivelul reprezentării lingvistice (scrierea științifică) nu există nimic sau multe lucruri de spus. Fiecare are propriul stil și ar trebui să-l păstreze pentru a se exprima cât mai fără erori posibil. Cu toate acestea, ar trebui luate în considerare următoarele puncte:

Termenii tehnici sunt o necesitate, dar nu un scop în sine.
Cuvintele străine și frazele latine sunt uneori necesare sau fac parte din limbajul tehnic al subiectului studiat (de exemplu în drept). Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur de semnificație sau utilizare, trebuie să îl căutați sau să îl înlocuiți cu alte formulări pe care știți să le folosiți.
Formule gemene precum „probleme și dificultăți” arde sinonim în cel mai bun caz, de care ar fi nevoie într-o propoziție ulterioară, dar în cel mai rău caz sunt pur și simplu redundante și obosesc cititorul.
Fragmentele de propoziții stereotipe (de exemplu, presiunea tipică din industrie pentru a fi inovatoare și creative) nu ar trebui repetate ca unități complete, ci ar trebui înlocuite din nou și din nou cu referințe parțiale modificate.
Propozițiile subordonate ale clauzei principale mai scurte sunt suficiente pentru a explica relațiile. Nu trebuie să construiți propoziții complete pentru a arăta că sunteți familiarizați cu subiectul dvs.
Construcțiile de propoziții active sunt mai puțin frecvente în stilul academic german decât în ​​stilul anglo-saxon, dar ajută la formularea unor afirmații clare.
Atenție cu construcții reflexive :
Se pune întrebarea … este în regulă, dar vă rog să nu : * Se consideră …)
Coerența este creată prin tranziții promițătoare de gânduri, subiecte noi sau conexiuni logice între propoziții și paragrafe. Cititorul nu vrea să fie nevoit să ghicească la ce s-ar fi gândit autorul, ci mai degrabă să știe cum leagă intelectual aspectele.
În plus : la fel ca fiecare propoziție, notele de subsol încep cu o literă mare și se termină cu un punct.

Cum organizez și scriu o lucrare științifică? (Scriere științifică)