Fiecare are propriul mod de a produce un tabel sau propriul său mod de a interpreta datele într-un mod grafic.
De asemenea, este de la sine înțeles că, pentru oamenii de știință și ingineri, MATLAB produce grafice mult superioare față de Excel, dar necesită anumite cunoștințe de programare. Deci, pentru mulți oameni, interfața simplă a Excelului este alegerea obișnuită.

Graficele și tabelele sunt modalități excelente de a vă reprezenta datele într-un mod clar, facilitând citirea cititorilor de date complexe. Reprezentarea în acest mod poate ajuta, de asemenea, cu reglementările privind numărul de cuvinte, deoarece acestea nu sunt niciodată incluse în numărare.

Cu toate acestea, există multe concepții greșite despre cum ar trebui prezentat un grafic sau un tabel. Acesta este adesea cazul pentru eseurile de licență, disertațiile, tezele postuniversitare și lucrările academice.

Cu acest articol, ar trebui să câștigați informații noi în producerea de grafice și tabele, care vă vor permite să produceți grafice și tabele clare înainte ca acestea să ajungă la revizuire.

Din păcate, mulți oameni nu primesc informații despre cum să facă prezentarea datelor și, mai important, nu sunt afișați. Mulți studenți își parcurg viața academică producând date într-un mod inadecvat, realizarea venind doar atunci când studentul este notat fie în disertație, fie în teză, sau când o lucrare este respinsă de un jurnal.

Legendele vs titlurile
Un lucru care va atrage atenția unui recenzor academic este modul în care îi spuneți cititorului care sunt datele dvs.

Acest lucru poate părea evident pentru mulți dintre voi și, dacă este, este întotdeauna bine să aveți o reîmprospătare. Deși este un concept foarte de bază, mulți studenți încă pun un titlu în partea de sus a graficului într-o casetă text. În timp ce cercetătorii universitari tind să se fi îndepărtat de a face acest lucru, este încă predominant în cercetătorii din cariera timpurie.

Cum se utilizează tabele și figuri în scrierea academică