Posibilitățile de a reduce considerabil cantitatea de muncă implicată în efectuarea propriilor treburile casnice sunt în creștere. Internetul este considerat a fi cauza principală! Dreptul de autor este tot mai mult subminat de furtul lucrarilor de licenta disertatie side diplomă.

Acest mediu, care aparent anulează fără efort drepturile de autor , a devenit principala platformă de comunicare pentru generația actuală de studenți. Facebook Salutari! Și pentru munca academică, studenții se bazează tot mai mult pe informații și documente de pe internet. Posibilitățile sunt aproape nelimitate. Acest articol explică despre furtul in lucrarea de licenta și alte escrocherii pe internet, drepturile de autor și contramăsurile pentru a reduce încălcarea drepturilor de autor și plagiatul.

În fiecare an, la depunerea lucrarii de licenta, mii de studenți declară că au finalizat în mod independent lucrarea de licenta. Majoritatea studenților nu sunt nici măcar conștienți de consecințele acestei afirmații în contextul dreptului de autor. Datorită varietății de informații și date utile, dar greu de gestionat, este foarte ușor pentru utilizatorii de internet să folosească diferite secvențe de text pentru propria lor muncă fără a cita sursa. Acest lucru îl expune la riscuri neașteptate.Desigur, face o mare diferență dacă elevul construiește un plagiat total în opera sa, care ia pagini întregi și pasaje text textual fără notificare prealabilă sau pur și simplu folosește câteva aspecte interesante din alte scripturi.

Acum este de necontestat faptul că școlarii și studenții copiază din ce în ce mai mult temele, referatele, eseurile și lucrarile de diplomă, iar internetul ajută. Programele pentru teme fac mai ușor să transmiteți gândurile altora ca pe propria realizare. Motivele ar trebui să difere doar nesemnificativ: trebuie să fie rapid, să fie confortabil, pasajele și sursele de text străin ar trebui să asigure recunoașterea. Chiar și pentru profesioniști, devine din ce în ce mai dificil să se determine când începe un plagiat și când se termină.

Plagiatul total este relativ ușor de identificat. Este mai problematic cu metoda ofuscării, pe care autorii o folosesc într-un mod aproape inflaționist. Ei convertesc cotațiile originale în citate indirecte prin intervenții cosmetice care nu modifică conținutul.

În principiu, legea prevede închisoare de la trei la cinci ani și amenzi grele pentru încălcarea drepturilor de autor. Cu toate acestea, de multe ori, încălcătorii legii sunt încă norocoși, iar autorul cărora le-au încălcat drepturile solicită eliminarea conținutului. În cazul încălcării drepturilor de autor pe paginile de profil care încalcă condițiile de utilizare a rețelelor sociale, pe de altă parte, există doar amenințarea blocării propriului profil.

O măsură de protecție mai eficientă ar putea fi promovarea activă a utilizării conținutului deschis și a licențelor open source și, astfel, să țină pasul cu vremurile. Lucrările și serviciile protejate prin drepturi de autor care au fost publicate cu o licență de conținut deschis sunt în mare parte disponibile gratuit pe Internet. Cu toate acestea, nu își pierd protecția drepturilor de autor. Condițiile de utilizare sunt mult mai simple, doar numele titularului drepturilor trebuie denumit, iar conținutul nu poate fi utilizat în scopuri comerciale. În caz contrar, utilizatorul este autorizat să reproducă și să distribuie contribuțiile sub o licență de conținut deschis și să le facă el însuși accesibile publicului. Devine periculos.

Prin urmare, legiuitorul ar trebui să se gândească într-adevăr la relaxarea legii drepturilor de autor. Licențele de conținut deschis reprezintă un prim pas în această direcție. Elevii și studenții au nevoie doar de o pregătire adecvată, astfel încât să poată face față acestor inovații corect și cu respect.

Drepturi de autor: Este real acest termen de lucrare licenta sau disertație?