Conceptul din spatele numărului de identificare ORCID este una dintre acele idei cu adevărat simple pe care ți-ai dori să te gândești la tine. V-ați înregistrat la ORCID? Tu ar trebui.

Înscrierea pentru un ORCID iD înseamnă că veți obține un număr unic de cercetător unic care vă leagă de toate lucrările, rezultatele, colaborările, instituțiile și colegii dvs. și vă face mai ușor de găsit rapid în căutările efectuate de recenzori, editori. , și alți cercetători. Acest lucru este important: a fi ușor de localizat și identificat în lumea actuală în mișcare rapidă, în mare măsură digitală, este extrem de important, deoarece oamenii (finanțatori, panouri de evaluare universitare, redacții ale revistelor) vor dori să știe imediat dacă ați scris acest lucru sau altul sau ați fi potrivit pentru a fi invitat să fiți recenzor pentru un anumit subiect sau domeniu. Căutați aceste numere: veți vedea mica pictogramă verde a ORCID lângă numele autorilor în partea de sus a lucrărilor, în secțiunea „contribuții”, și alături de evaluatori colegi numiți în secțiunea „recunoștințe” a lucrărilor. Înregistrarea durează mai puțin de două minute și merită timpul.

Numerele de identificare ORCID devin din ce în ce mai omniprezente în întreaga industrie publicistică ca instrumente; într-adevăr, un număr din ce în ce mai mare de jurnale academice și companii de editare impun utilizarea acestora atunci când autorii trimit articole, în timp ce site-urile de informații ale jurnalelor și cercetătorilor solicită acces la numărul dvs. atunci când, de exemplu, colectează informații de publicare sau evaluează cererile de finanțare. În multe cazuri, veți descoperi acum că nu puteți trimite fizic un articol într-un jurnal decât dacă v-ați înregistrat pentru unul dintre aceste numere unice.

Aceste numere sunt utile deoarece vă asigură că obțineți credit pentru cercetările pe care le-ați făcut și publicat, care altfel ar putea fi ratate de un motor de căutare sau de o agenție de evaluare. Dacă v-ați înregistrat deja într-o rețea academică, cum ar fi Academia.edu sau ResearchGate, veți cunoaște sentimentul: site-uri ca acestea trimit deseori e-mailuri automate care vă întreabă pe dvs., cercetătorul, dacă sunteți responsabil pentru publicațiile x și y care au au apărut și au fost atribuite în mod provizoriu profilului dvs. pe baza subiectului sau a numelui de familie. Folosirea unui ORCID iD elimină această problemă: nimeni nu vă poate confunda pe dvs. sau pe documentele dvs. cu altcineva sau cu munca lor, ceea ce este o veste bună, mai ales dacă aveți un nume de familie comun.

Numerele de identificare ORCID sunt, de asemenea, o parte importantă a mișcării către cercetare mai deschisă și bursă internațională.

Îmbunătățiți-vă reputația academică și conexiunile cu un ORCID iD