Astăzi, 12 februarie lea , este Ziua Darwin , ziua de nașterea lui Charles Darwin, probabil , cel mai faimos om de știință care au trăit vreodată, până în prezent , cel puțin.

Darwin este cel mai bine cunoscut pentru modelarea intelegerea noastra a mecanismelor de evoluție, procesul fundamental care stă la baza tuturor formelor de viață biologică pe Pământ. Perspectivele sale au culminat cu una dintre cele mai faimoase cărți din istoria științei, Originea („ Despre originea speciilor prin mijloace de selecție naturală ”), publicată în 1859.

Darwin a fost un gentleman naturalist în adevăratul sens al cuvântului; are bani și timp să observe cu atenție natura, să colecteze animale și plante și să sintetizeze date despre comportament și variație. El și-a notat multe din gândurile sale pe parcursul vieții sale; scrisorile, jurnalele și, desigur, publicațiile sale rămân să ateste înțelegerile și moștenirea sa științifică.

Există două lecții pe care le putem lua de la un om ca Darwin ca scriitori academici, cu scopul de a publica cercetările noastre.

În primul rând, el a scris și a publicat un volum imens de lucrări de-a lungul vieții sale, ceea ce înseamnă că știm multe despre el și ideile sale astăzi. Lecție: Este foarte important să vă publicați cercetarea, nu doar pentru carieră și progres personal, ci pentru a vă asigura că rămâne ceva în istoria muncii pe care o faceți. După cum spune vechea zicală, cercetările care nu au fost publicate s-ar putea să nu fi fost făcute deloc.

Charles Darwin a scris numeroase cărți, hârtii, scrisori și jurnale, dar a fost, de asemenea, renumit (printre contemporanii și corespondenții săi) pentru că a fost un scriitor lent și atent, editându-și în mod constant părerea despre opera sa. Aceasta este a doua lecție pe care o putem învăța din viața și opera sa. Textele și edițiile cărților sale, de exemplu, sunt pline de corecții și pline de marginalie, comentarii, întrebări și observații. Ideea este că, chiar și în limba dvs. maternă, veți dori să editați, să corectați și să faceți modificări la locul de muncă; vă putem ajuta să vă asigurați că acest lucru vă ocupă cât mai puțin din timpul posibil.

Scrierea științifică eficientă înseamnă găsirea unui echilibru între ideile bune și exprimarea lor cât mai clar posibil. Lucrările scrise slab sunt mai puțin susceptibile să treacă fără probleme, deși procesul editorial și procesul de evaluare inter pares și ideile bune se pot pierde în această mizerie. De ce să pierdeți timpul editând și reeditând documentele?

Lucrari de licenta la comanda de ziua lui Darwin