Este important ca articolele, cărțile sau „literatura gri” care furnizează surse pentru propria dvs. cercetare și redactarea acesteia să fie citate în lucrarea dvs. Fiecare citare trebuie să aibă o referință complementară.

Jurnalele au uneori cerințe stilistice individuale pentru formatarea referințelor și mulți cercetători consideră că este dificil să le aplice.

Cu toate acestea, există multe resurse pentru a ajuta autorii și instrumente software care simplifică procesul de colectare și formatare a referințelor. De asemenea, trebuie remarcat faptul că revistele vor furniza, în general, informații despre stilul de referință și exemple de acest lucru în Notele lor pentru colaboratori și alte resurse. Unii oferă chiar șabloane în Word (și LaTeX, dacă este cazul) pentru a vă ajuta.

  • Este important să vă verificați referințele conectându-vă pentru a valida linkul – aceasta pentru a vă asigura că referințele nu sunt doar valide și se leagă corect, ci și pentru a examina articolele retractate.
  • Evitarea autocitării excesive și, de asemenea, a prea multor referințe la aceleași surse sau grupuri (jurnalele pot avea îndrumări și în acest sens).
  • În general, evitați prea multe referințe la lucrări nepublicate sau comunicări personale sau la cercetări care nu sunt disponibile în limba engleză.
  • Aveți grijă să scrieți corect numele autorilor
Pregătirea referințelor și citărilor