Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că tot mai mulți sunt absolvenții studiilor superioare care optează, când vine vorba de realizarea unei lucrări de diplomă (lucrare de licentă, disertație master, teză de doctorat, lucrare de grad didactic, etc) de comandarea acestora pe internet, opțiune ce se poate dovedi deseori a fi destul de costisitoare.
Redactarea lucrărilor de licenta la comandă pare a fi o adevărată afacere de succes, dacă e să luăm în considerare numărul mare al pagînilor web existențe în mediul online, care oferă diverse astfel de servicii celor interesați.

Și în conținutul multora dintre acestea, dacă veți avea curiozitatea de a testa ofertele (numeroase, de altfel), veți descoperi prețuri mai mult decât rezonabile ce sunt practicate pentru o lucrare de diplomă. Și totuși, deseori, știm că „mai puțin inseamnă mai mult”, axiomă ce se aplică și când vine vorba de domeniul realizării lucrărilor de licenta.

V-ați întrebat cât de „originală” poate fi o lucrare de diplomă, cu un conținut de 44 – 65 de pagini, pentru care vi se solicită un preț de 200 – 300 lei ?
Și v-ați pus cel puțin pentru o clipă întrebarea : „ce pot face dacă ajung să constat că lucrarea de licenta comandată este în realitate un plagiat” ? Mai ales în cazul în care timpul nu este deloc aliatul vostru, iar „colaboratorul” de ocazie pare dintr-odată prea ocupat să vă răspundă la mesajele în care îi reclamați fraudă ?
V-ați întrebat cum vi se poate percepe o taxă modică pentru o lucrare de licenta complexă, mai ales în situația în care aveți un cuprins impus, o bibliografie ori un studiu de caz ales ?

Și oare ce mai puteți face în cazul în care, ulterior achitării taxei și receptionării lucrării de licenta, constatați că această nu este nici pe departe ceea ce vi s-a promis, atât din punctul de vedere al calitătii, cât și al originalitătii ?

Realizarea unei lucrări de diplomă (licență, disertație master, doctorat, grad didactic, etc) pe internet