Nu există o lucrare de licență fără un subiect de investigat. Pentru un proiect de cercetare, căutarea și formularea subiectului este o provocare inițială, serioasă și stabilește cursul dezvoltării sale ulterioare. Umberto Eco recomandă: „Cu cât zona este mai limitată, cu atât poți lucra mai bine și cu cât stai mai sigur.” (Cum se scrie o teză științifică: Umberto Eco 1993, p. 22)

Prin urmare, este recomandabil să restrângeți câmpul de cautare atunci când suneti in cautarea un subiect pentru lucrare. Lucrarile de licență creaza o imagine de ansamblu largă a cunoștințelor si sunt mai puțin susceptibile de a fi încununate cu succes decât cele care prezintă o problemă clară de la început. Aici va fi necesar să facem o selecție mică dintr-o cantitate vastă de material și să lăsăm în mod conștient lacune. Este esențial să justificăm acest lucru. Astfel de obstacole nu trebuie să fie de așteptat în cazul unor probleme gestionabile.

Lucrarea de licență trebuie să aibă, de asemenea, un fir comun. Ca o poveste, ea trebuie să permită cititorului să se orienteze de la început până la sfârșit prin tema centrală a explicațiilor științifice. 

Când scrieți lucrarea de licență, nu acordați atenție doar unei argumentări inteligibile în mod logic. Ortografia uniformă și utilizarea consecventă a diferitelor formate fac, de asemenea, parte din firul comun al unei lucrari de licență.

Multe universități și departamente au emis propriile reguli de aspect pentru lucrarea de licență. Înainte de a începe să scrieți, întrebați profesorul sau conducătorul dvs. cum ar trebui să arate forma lucrarii de licență. Acest lucru nu se aplică doar marginilor, spațierii liniei și dimensiunii fontului, ci mai ales stilului de citare. Dacă toate aceste încercări nu vă conduc la răspunsuri lipsite de ambiguitate, regulile generale vă vor ajuta (a se vedea, de exemplu, linkul către ghidurile de citare din textul lucrarii). Dacă căutați reguli de citare în literatură, cu zece cărți veți primi probabil opt sugestii diferite. Prin urmare, se aplică regula generală: dacă nu aveți nicio informație de la universitatea dvs., alegeți un formular care vi se potrivește și rămâneți la acest formular în mod constant pe întreaga lucrare de licență.

Există stiluri de scriere foarte diferite. Poate că sunteți unul dintre acei studenți care gândesc mult timp și apoi pun o versiune gata de trimis a lucrării de licență pe hârtie. Dar acest lucru este destul de rar și nu ar trebui să fie pretenția dvs. Majoritatea autorilor notează mai întâi câteva gânduri sau structurează subiectul pentru ei înșiși. Apoi formulați o versiune brută, pe care o revizuiți în mai mulți pași până la versiunea finală.

Nu vă copleșiți așteptându-vă să scrieți un text minunat în primul capitol. Asta inhibă mai degrabă creativitatea. Puneți ceva pe hârtie și apoi puteți regla fin rezultatul intermediar. De asemenea, puteți cere prietenilor să vă citească textul și astfel să primiți sugestii. Mediul dvs. nu este familiarizat cu subiectul? OK, dar poate există cineva care se pricepe să găsească greșeli de tipar sau să treacă prin logica raționamentului lor. 

SCRIE O LUCRARE DE LICENȚĂ