Pentru mulți studenți, momentul în care își pot imprima și lega lucrarea de licenta sau masterat pare să fie departe, deoarece scrierea este plictisitoare și prezintă o serie de obstacole. Este important să adunati informatie din mai multe surse diferite și să le prelucrați în propriile cuvinte. În plus, ar trebui să fiți atenți la un stil științific de scriere și la notorul „fir roșu”. Aici veți găsi cateva sfaturi despre cum să scrieți lucrarea delicenta sau masterat.

formulați clar întrebarea de cercetareMulți studenți au dificultăți în a începe procesul de scriere, deoarece nu știu de unde și cum să înceapă. Este important să definiți în mod clar întrebarea de cercetare a lucrarii de licenta sau de masterat și să vă orientați asupra acesteia. Fără o întrebare de cercetare formulată în mod clar, există riscul ca studentului sau masterandul să îi lipsească un sens al ceea ce este relevant pentru lucrare și care aspecte pot fi ignorate.

începeți să scrieți la momentul potrivitEste important să găsiți momentul potrivit pentru a începe faza de scriere.

Lucrați continuu la lucrarea de licenta / masterat Munca și scrierea continuă vă ajută să păstrați timpul până când aveți lucrarea de masterat tipărită cât mai scurt posibil.

Găsește-ți propriul ritm de scriereUnde și când un student poate lucra eficient la teza de masterat este individual. Fie că acesta este studiul acasă, un birou în bibliotecă sau o bancă în parc depinde de individ.

rutină și autoorganizareToți studenții care au o lucrare de licenta tipărită au adus cu ei o anumită cantitate de autodisciplină pentru a finaliza cu succes procesul de scriere. O bună autoorganizare uneori nu funcționează imediat, ci necesită rutină.

Scrieți liber și creați o schiță brutăPrimul pas în redactarea lucrării de licenta sau masterat este de a crea un proiect general al fiecărui capitol . Scrierea lucrarii trebuie văzută ca un proces care prevede ajustări ulterioare și duce la produsul final al lucrarii în mai mulți pași de lucru.

Folosiți stilul de scriere științificCând revizuiți capitole individuale, ar trebui să vă adaptați declarațiile la un stil științific de scriere .

Discutați cu colegii și citiți alte lucrări științificeO bună pregătire pentru scriere este de a primi sfaturi de la alți studenți la licenta / masterat și de a le vorbi despre procesul de lucru. De asemenea, veți găsi mai ușor să începeți dacă ați citit deja alte lucrări științifice pentru a vă face o idee despre ce aspecte sunt importante. Instrucțiunile pentru scrierea textelor academice pot fi găsite și în tutoriale.

Sfaturi despre cum să scrieți lucrarea de licenta sau masterat